Dječja stomatologija

Dječja stomatologija, Dental Cupek Varaždin

Treba Vam zubar za djecu u Varaždinu?

Privatna stomatološka ordinacija Ćaleta Cupek u Varaždinu pruža usluge dječje stomatologije. Naše stručno iskustvo, pristup i ugodna atmosfera u ordinaciji garancija su da će vaše dijete biti u sigurnim rukama. 

 

Mi razumijemo da zubar za djecu je vrlo važan odabir!

Kada treba biti prvi posjet djeteta zubaru?

Prvi posjet djeteta stomatologu trebalo bi planirati već u dobi od godine dana prilikom nicanja prvih mliječnih zubića. Preporučamo da prvi posjet zubaru bude najkasnije s navršene 3 godine života djeteta.

Ranim pristupom možemo na vrijeme uočiti probleme u oralnom zdravlju djeteta, a roditelje informiramo o važnosti preventivnih mjera kao što su pravilno četkanje zuba, izbor zubne paste i izbor četkice za dijete.

Tijekom pregleda surađujemo s roditeljima te stvaramo pozitivan odnos djeteta prema zubaru i stomatološkim zahvatima, a time omogućavamo našim malenim pacijentima da se osjećaju ugodno, sigurno i opušteno.

Mliječni zubi i pečaćenje fisura

Mliječni zubi počinju nicati između četvrtog i šestog mjeseca života, a do treće godine bi trebalo biti prisutno svih 20 mliječnih zubi. Vrlo je važno očuvati mliječne zube jer oni čuvaju mjesto trajnim zubima, a prilikom izbijanja trajnog zuba usmjeravaju njegov rast.

Trajni zubi otapaju korijene mliječnih prethodnika pri čemu se ovi rasklimaju i sami ispadnu, a u slučajevima kada je ispadanje otežano možemo izvaditi mliječne zube.


Pečaćenje fisura je preventivni postupak kojim nastojimo spriječiti razvoj karijesa na novim zdravim trajnim zubima. Fisure su udubine i rupice na kruni zuba. Oblik i dubina fisura razlikuju se od djeteta do djeteta, a utječu na rizik od pojave karijesa. Duboke fisure s uskim ušćem na kojeg se nastavlja proširenje predstavljaju mjesta pogodna za nakupljanje bakterija.

Stoga upravo iz gore navedenih razloga, kroz prevenciju i edukaciju  brinemo o zdravlju zubiju vašeg djeteta.

Ukoliko trebate stručne, kvalitetne i ugodne stomatološke usluge za vaše dijete na pravom ste mjestu. Za dogovor termina kao i za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte!