top of page

Regenerativna kirurgija

Brz i bezbolan oporavak nakon vađenja zubi!

Želite brz i bezbolan oporavak nakon vađenja zuba? U našoj ordinaciji Vam nudimo najsuvremeniju metodu PRGF Endoret!

PRGF Endoret® (Plasma Rich in Growth Factors - ENDOgeneus REgenerative Technology) je najsuvremenija biotehnologija za obnavljanje tkiva, koja se koristi u oralnoj kirurgiji, implantologiji, parodontologiji i estetskoj medicini. 

Ova metoda se najviše koristi za nadogradnju i širenje kosti, podizanje sinusa, te bolju osteointegraciju implantata. Velika prednost ove tehnologije je da zamjenjuje dosadašnje umjetne materijale za nadogradnju kosti i koristi potpuno prirodne mehanizme obnove tkiva koji se nalaze u ljudskom tijelu, tj. u krvi samog pacijenta.
 

Postupak je vrlo jednostavan i bezbolan. Pacijentu se u ordinaciji izvadi krv te se iz nje, postupkom centrifugiranja i frakcioniranja plazme, odvoje krvne stanice i plazma. Nakon toga, iz pacijentove plazme se posebnim postupcima izrađuje materijal za nadogradnju kosti te fibrinska membrana kojom se prekriva mjesto augmentacije ili ugradnje implantata.
 

Razlika u odnosu na druge metode regeneracije tkiva iz pacijentove krvi je u tome da su u PRGF-Endoret® postupku upalne krvne stanice, leukociti, izdvojeni iz plazme pa nema upalne reakcije. 

 

Samim time, oporavak od kirurškog zahvata je brži i bezbolniji!

 

Ova vrhunska biotehnologija našla je široku primjenu u dentalnoj medicini, posebice oralnoj kirurgiji. U našoj ordinaciji je koristimo pri implantološkim zahvatima, kod augmentacije kosti i mekih tkiva, podizanja sinusa, apikotomija, zatvaranja rane nakon vađenja zuba, parodontološkim zahvatima, te pri tretmanima trajnog pomlađivanja.
 

Naša privatna stomatološka ordinacija je jedina BTI ordinacija u Varaždinu, te posjedujemo certifikate za primjenu PRGF-Endoret® biotehnologije.

Ukoliko želite brz i bezbolan oporavak nakon vađenja zuba obratite nam se s povjerenjem!

bottom of page