Regenerativna kirurgija

Regenerativna medicina, PRGF Endoret, Dental Cupek Varaždin

PRGF-Endoret® (Plasma Rich in Growth Factors - ENDOgeneus REgenerative Technology) je najsuvremenija biotehnologija za obnavljanje tkiva, koja se koristi u oralnoj kirurgiji, implantologiji, parodontologiji i estetskoj medicini.

Najviše se koristi za nadogradnju i širenje kosti, podizanje sinusa, te bolju osteointegraciju implantata. Prednost korištenja ove tehnologije je u činjenici da zamjenjuje dosadašnje umjetne materijale za nadogradnju kosti i koristi potpuno prirodne mehanizme obnove tkiva koji se nalaze u ljudskom tijelu, tj. u krvi samog pacijenta.

 

Postupak je vrlo jednostavan i bezbolan. Pacijentu se u ordinaciji izvadi krv, te se iz nje, postupkom centrifugiranja i frakcioniranja plazme, odvoje krvne stanice i plazma. Nakon toga, iz pacijentove plazme se posebnim postupcima, izrađuje materijal za nadogradnju kosti, te fibrinska membrana kojom se prekriva mjesto augmentacije ili ugradnje implantata.

 

Razlika u odnosu na druge metode regeneracije tkiva iz pacijentove krvi je u tome, da su u PRGF-Endoret® postupku, upalne krvne stanice - leukociti, izdvojeni iz plazme, pa nema upalne reakcije. Samim time, oporavak od kirurškog zahvata je brži i bezbolniji.


 

Ova biotehnologija našla je široku primjenu u dentalnoj medicini, posebice oralnoj kirurgiji, a mi je koristimo pri implantološkim zahvatima, kod augmentacije kosti i mekih tkiva, podizanja sinusa, apikotomija, zatvaranja rane nakon vađenja zuba, parodontološkim zahvatima, te pri tretmanima trajnog pomlađivanja.

 

Privatna ordinacija dentalne medicine Ćaleta Cupek jedina je BTI ordinacija u Varaždinu, te posjeduje certifikate za primjenu PRGF-Endoret® biotehnologije.

Privatna ordinacija

dentalne medicine

Ćaleta Cupek

Adresa:

Ulica 22. rujna 1991. 6,

42000 Varaždin

042/631-175

ordinacija.caleta.cupek@gmail.com

Radno vrijeme:

Ponedjeljak:                           9:00 - 17:00

Utorak, srijeda i četvrtak:     12:00 - 20:00 

Petak:                                      9:00 - 15:00

i prema dogovoru.

  • Facebook

©2021 Privatna ordinacija dentalne medicine Ćaleta Cupek