top of page

Parodontologija

Parodontologija, čišćenje kamenca, Dental Cupek

Liječenje zubnog mesa i zubne kosti

Privatna ordinacija Ćaleta Cupek u Varaždinu nudi sigurno i bezbolno liječenje zuba. Parodontološka terapija (parodontologija) uključuje prevenciju i liječenje upale parodonta koji se sastoji od zubnog mesa, zubne kosti i vlakana koja povezuju zub i kost. 

Bolesti parodonta dugo su bile neizlječive i vodile su do ranog rasklimavanja i gubitka zuba. No danas uz pravovremenu terapiju i suvremenu tehnologiju možemo liječiti parodontnu bolest. U našoj ordinaciji koristimo novi LED piezo skidač kamenca Newtron koji čisti zubne krune i zubne korijenove te posebno dizajniranim nastavcima dosežemo teško dostupne dijelove zubi.

Pobrinut ćemo se da možete doživotno zadržati svoje zube! 
 

Liječenje gingivitisa i paradentoze

Upale parodonta, ovisno o težini bolesti, dijele se na: gingivitis, parodontitis i periimplantitisa.

 

Veliku važnost pridajemo očuvanju svakog zuba pa terapiju prilagođavamo individualno prema potrebama svakog pacijenta. Trudimo se da svaki zahvat bude bezbolan i zato sve potencijalno neugodne zahvate radimo u lokalnoj anesteziji.

Inicijalna paradontološka terapija uključuje: 

  • ultrazvučno uklanjanje (čišćenje) zubnog kamenca,

  • pjeskarenje zubi tj. površinskih naslaga i pigmentacija,

  • poliranje zubi gumicama, četkicama i pastama različitog stupnja finoće.

Cijena po posjeti je 60 EUR (452.07 HRK). 

Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 KN za 1 EUR

Terapija podrazumijeva i redovitu oralnu higijenu kod kuće. Važno nam je da naši pacijenti nauče pravilno održavati oralnu higijenu pa svakog pacijenta educiramo kako samostalno brinuti za svoje oralno zdravlje.

Obratite nam se s povjerenjem!

bottom of page