top of page
  • Writer's pictureOrdinacija Ćaleta Cupek

Pjeskarenje zubi - što je to?

Pjeskarenje zubi je izvrsna tehnika čišćenja tvrdokornih pigmentacija sa površine zubi kojom vaši zubi postaju ponovo bijeli i sjajni.


Kako se izvodi pjeskarenje zubi?


Pjeskarenje zubi se izvodi uz pomoć aparata koji pod tlakom izbacuje sitna zrnca raspršena u vodi koja uspješno uklanjaju nakupine naslaga i pigmenata sa zubi, vraćajući zubima njihovu prirodnu bjelinu i sjaj.


Pjeskarenje zuba se odnosi na uklanjanje žutih i tamnih mrlja na zubima nastalih uslijed učestalog konzumiranja cigareta, kave, čajeva i drugih tamno obojenih pića koji dugoročno ostavljaju mrlje na zubima, te na crne točkice koje se vrlo teško uklanjaju, a nastaju zbog metabolizma kromogenih bakterija na površini zuba.


Kroz pjeskarenje zuba dobivate lijepe prirodno bijele i sjajne zube!



Jesam li ja kandidat za pjeskarenje zubi?


Postupak je potpuno bezbolan, a prije pjeskarenja potrebno je ukloniti zubni kamenac kako biste dobili najbolje rezultate. Stoga je naša praksa da se prethodno radi čišćenje kamenca zubi.


Pjeskarenje se također provodi ako je prisutno krvarenje, znakovi upaljene gingive ili u slučaju uznapredovanog parodontitisa. Jer danas nam je dostupan prah za pjeskarenje izuzetno malih čestica koji se može sigurno primijeniti na korijenu prirodnih zubi te na površini implantata.



Gdje napraviti pjeskarenje zubi u Varaždinu?


Naša privatna ordinacija Ćaleta Cupek u Varaždinu nudi kvalitetno i bezbolno pjeskarenje zubi. Ako ste prepoznali da vam treba pjeskarenje zubi slobodno nas kontaktirajte za dogovor termina kao i za sva pitanja. Dobro došli!


132 views0 comments
bottom of page